Web sitemize hoşgeldiniz.

Facebook Zaman Tüneli Temizleme

30 Ağustos 2018

Facebook çok uzun zamandır hayatımızda yer etmiş bir sosyal paylaşım sitesidir. Facebook’un, kurulduğu yıl olan 2004’ten beri yaklaşık bir buçuk milyara yakın kullanıcısı bulunmaktadır. Bunun büyük bir çoğunluğu, Facebook’u ortak arkadaşlarını bulmak ve iletişim kurmak için kullanıyor.

Facebook’un zaman tüneli özelliği, hayatımıza kısa sayılabilecek bir zaman önce girdi. Facebook tarafından getirilen bu yenilikle beraber, kullanıcılar arkadaşlarıyla bilgi paylaşmak konusunda daha hevesli bir hale geldi. Çünkü Facebook zaman tüneli ile birlikte, arkadaş olduğunuz kullanıcıların profilindeki verileri kronolojik bir sıra halinde görebiliyorsunuz. Bu özellik çoğu Facebook kullanıcısının hoşuna gitse de, bu yeniliği sevmeyenler de oldu. Bu nedenle bir kısım Facebook kullanıcısı “Facebook zaman tüneli temizleme işlemi nasıl yapılır?” sorusunun peşine düştü. Bu yazımız ile sizlere, Facebook zaman tünelinden memnun değilseniz, bu özelliği nasıl kapatabileceğinizi anlatacağız.

Facebook’taki Zaman Tüneli Özelliği Temizlenebilir Mi?

Facebook zaman tünelinizi elbette temizleyebilirsiniz. Ancak bunu yaparken kullanacağınız yöntemler değişkenlik gösterir. Bu işlem için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız karar vermeniz çok kolay. Öncelikle hangi adımları izlemeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Ondan sonra da, bu yöntemlerden size hangisinin daha kolay geldiğine karar verebilirsiniz. Ama her halükarda Facebook’ta bulunan zaman tünelinizi temizleyebilirsiniz. Şimdi de, bunu nasıl yapabileceğinizin yollarını birlikte öğrenelim.

Facebook’ta Bulunan Zaman Tünelini Temizlemek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Zaman tünelinizi temizlemek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem, profilinize girerek zaman tünelinizde bulunan verileri tek tek silmektir. Eğer bugüne kadar çok fazla paylaşım yapmadıysanız bu yöntem ile kısa sürede zaman tünelinizi temizleyebilirsiniz.

Ancak diğer yöntem, tek tek silmeye göre çok daha pratiktir. Bu yöntem için sırasıyla yapmanız gerekenler

  • Facebook profilinizin sağ üstünde bulunan ok işaretine tıklayın.
  • Açılan menüden önce “Ayarlar”, sonra da “Gizlilik” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada “Paylaştıklarımı Kimler Görebilir?” seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz.
  • Bu adımdan sonra “Geçmiş Gönderilerini Sıfırla” yazılarını seçiniz.
  • Açılan pencereden kitle seçeneği bölümü için “Sadece Ben”i seçin

Bu adımları takip ederek zaman tünelinizi temizleyebilirsiniz.

ZİYARETÇI YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ